Painomenetelmät

Huippuosaaminen ja nykyaikainen laitteisto mahdollistavat tekstiilien merkinnän erittäin monipuolisesti, tässä olisi listausta eriaisista menetelmistä.

Värierottelupainatus

Soveltuu tummille, värillisille ja vaaleille tekstiileille. Painetaan kuvassa olevat sävyt kompakteilla painoväreillä, mutta jokaisesta painoväristä on tehty niin kutsutut sävyfilmit. Kuva on yleensä valokuvamainen tai CMYK-kuvan kaltainen. Paras ja käytännössä ainoa vaihtoehto kun sama kuva pitää painaa usean värisiin paitoihin. Värierottelupainatus lasketaan perinteisiin silkkipainotekniikoihin, joten hinnoittelu koostuu aloitukulusta eli seulojen valmistuksesta sekä kappalemääräisestä painokulusta. Painovärien määrää on etukäteen vaikea arvioida.

Värierottelupainatus

Kompaktiväripainatus

Painamme perinteistä kompaktisilkkipainoa sekä automaattikoneella, että käsin 1-10 värillä. Tekniikka on mahdollinen kaiken värisiin tuotepohjiin. Painokuva koostuu yhtenäisistä väripinnoista, joita ei tarvitse rasteroida. Tummille pohjaväreille suosittelemme painettavaksi ensin pohjavalkoisen, jonka päälle muut värit painetaan. Valkoiseksi jäävät kohdat painetaan vielä toiseen kertaan korostusvalkoisella hyvän peittävyyden saamiseksi. Perinteinen silkkipaino on kustannustehokas tapa toteuttaa painatusta keskisuurissa ja suurissa erissä.

Kompaktiväripainatus

CMYK-painatus

Painetaan neljällä värillä, keltainen, magenta, cyani ja musta. Vain valkoiselle tuotepohjalle. Tällä tekniikalla saadaan aikaa valokuvan kaltaista painojälkeä. värierottelupainatuksen sisarpainatusmuoto, mutta tässä tiedetän tarkkaan painovärien määrä ja myös hinta jopa ennen kuvankäsittelyä. Nykyaikaiset suoratulostimet puuvillalle ovat paljolti syrjäyttäneet CMYK-painotekniikan, mutta edelleen suurissa erissä ylivoimaisesti edullisin tapa saada valkoiseen tekstiiliin moniväristä sävykuvaa.

CMYK-painatus

Lämpösiirtopainatus

Erillisestä ohuesta materiaalista tietokoneohjatusti leikattava ja lämpöprässättävä painotekniikka. Soveltuu pieniin sarjoihin ja erityisesti urheilutekstiileihin. Useat tämän päivän urheilutekniset kankaan ovat värjättyjä sublimaatiovärein, tällöin perinteisillä painomenetelmillä on vaikea saada aikaan hyvää ja värjääntymätöntä painojälkeä. Lämpösiirtokalvot ovat mahdollista saada sublimaatioblokkeina, jolloin myös valkoinen painatus pysyy valkoisena eikä lähde värjätymään tekstiilin väreihin.

Lämpösiirtopainatus

Sublimaatiopainatus

Sublimaatio soveltuu kankaisiin joissa enemmistönä on polyester. Tällä painomenetelmällä väri höyrystetään korkeassa lämpötilassa syvälle kankaan kuituun, painatus on ikuinen ja painojälki ei ole käsin tunnettavissa, eli ei muodosta kankaaseen mitään "kalvoa". Monivärinen sublimaatio soveltuu vain valkoisille tai erittäin vaaleille tekstiileille, muun värisiin vaatteisiin voidaan sublimoida kangasta tummemmilla väreillä. Sublimaatiolla valmistetaan myös ns. täyssublimaatio tuotteita, tällöin yleensä valkoinen kangas sublimoidaan halutun näköiseksi jo ennen tuotteen kasaan ompelua.

Sublimaatiopainatus

Erikoisefektipainatukset

Saatavana on myös monenlaisia erikoisefektejä painatuksiin, esimerkkejä ovat 3D-kohopainatukset, Glitter eli kimallepainatukset, heijastinpainatukset, jälkivalaisevat fosforipainatukset, fluorisoivat elektrikpainatukset. Erilaiset lakkaukset joissa paitaan painetaan ikäänkuin läpinäkyvällä painovärillä. Teemme monipuolisesti kaikenlaisia markkinoilta löytyviä erikoispainatuksia, joten kysy jos joku erikoisempi on mielessäsi.

Erikoisefektipainatukset

Brodeeraukset ja brodeeratut merkit

Brodeeraus on langalla kirjomalla toteutettu merkintä tekstiiliin. Suorabrodeerausta suosittelemme tukevampin kankaisiin, takkeihin, huppareihin, kauluspaitoihin. T-paidat ja urheilutekstiilit voidaan toteuttaa erillisillä prässättävillä brodeeratuilla merkeilä. Brodeerauksen hinta koostuu aina aloitukulusta eli ohjelman teosta ja koneen säädöistä, tämän jälkeen tuotteilla on tikkimäärään perustuva hinnoitelu. Maksimi lankavärien määrä on 12 kpl, lankavärien määrä ei vaikuta hintaan.

Brodeeraukset ja brodeeratut merkit